Get Adobe Flash player
Klasična masaža svakom će koristiti
SWEET HEALING MASAŽA LEĐA I GEORGIKON BLATO
Beauty program
MEZOTERAPIJA BEZ IGLE
Depilacije pomoću voska ili šećera
Radiofrekvencija lica
Ostanite lijepi i mladi
LED maska
MIKRODERMOABRAZIJA LICA
Masaža ramena najčešće je tražena
HOT STONE masaža - lijek protiv stresa
Tretmani za trepavice - bojanje ili minival
ULTRAZVUK LICA
Njega lica počinje higijenom
Klasičnom manikurom do lijepih ruku
Uživajte u čokoladi bez suvišnih kalorija

Kavitacija

 

Što je kavitacija?

Kavitacija je fenomen baziran na jakom djelovanju ultrazvuka. Ultrazvučni valovi stvaraju mjehuriće unutar stanične tekućine, koji s vremenom rastu do veličine koja počinje pritiskati membranu masnih stanica. Uz navedeno dolazi do efekta zagrijavanja i pritiska ultrazvučnih valova. Membrane masnih stanica nemaju kapacitet izdržati navedene vibracije te uslijed kavitacije dolazi do njihovog pucanja. Potom masne stanice odlaze u međustanični prostor, a kasnije i u krvotok.

 

Što se događa nakon ulaska masnih stanica u krvotok?

Nakon pucanja membrane masnih stanica, masnoća se oslobađa u obliku triglicerida u međustanični prostor, gdje se uz prisustvo enzima razgrađuje u glicerol i slobodne masne kiseline. Glicerol i slobodne masne kiseline se apsorbiraju u cirkulatorni sistem te se koriste za bazalni metabolizam ili za fizičke aktivnosti.

 

Što sve uključuje program mršavljenja kavitacijom?

Program mršavljenja kavitacijom uključuje primjenu tehnologije kavitacije, limfnu drenažu, inicijalnu dijagnostiku potkožnog masnog tkiva te nutricionističko praćenje programa prehrane. Sama kavitacija omogućuje neinvanzivno djelovanje na uklanjanje masnog tkiva obzirom da se ono često teško gubi različitim dijetama (odnosno, kod mršavljenja isključivo putem dijeta ne možemo djelovati selektivno na masno tkivo i tretirati određena problematična područja). Uz samo razbijanje masnih stanica, kavitacija djeluje i na ubrzavanje bazalnog metabolizma.

 

Koja su najčešće tretirana područja?

Najčešće se tretiraju područja trbuha, stražnjice, bedara i bokova. To su regije tijela na kojima se u najvećoj mjeri nakuplja masno tkivo. Osim navedenih regija, često tretiramo i ruke te područja oko koljena.